Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Hyr en kran till verkstaden – eller bygget

Hyr en kran till verkstaden – eller bygget

Att bedriva entreprenadprojekt kräver ofta tunga maskiner och utrustning för att hantera material och lyfta tunga föremål. Det är här Kranpunkten kommer in i bilden. Kranpunkten är en av Sveriges ledande leverantörer av kranar, truckar och annan utrustning inom entreprenad. Vill du hyra kran eller truck är det ett bra val.

När det gäller kranar har Kranpunkten ett brett utbud av olika typer och storlekar. Från små mobilkranar som kan användas för mindre projekt till större tornkranar som kan hantera stora laster på byggarbetsplatser.

Om du är en entusiast av motorcyklar kan Kranpunkten också hjälpa dig med att lyfta och transportera din motorcykel. Genom att hyra en mobilkran eller en lastbil med kran kan du enkelt flytta din motorcykel från en plats till en annan.

Förutom att erbjuda högkvalitativ utrustning har företaget också ett team av erfarna tekniker som kan hjälpa dig med alla dina behov av entreprenadutrustning. Deras tekniker kan hjälpa till med allt från installation till underhåll och reparation av utrustningen. Genom att hyra kran från Kranpunkten kan du känna dig trygg i vetskapen om att du får högkvalitativ utrustning som är i god form och fungerar som den ska.

Hyr kran från Kranpukten

Att hyra utrustning är också mycket enkelt. Du kan antingen ringa till deras kundtjänst eller besöka deras hemsida för att få en offert på utrustning som passar dina behov. När du har bekräftat din beställning kommer utrustningen att levereras till din byggarbetsplats eller valda plats och hämtas när projektet är klart.

Det finns olika typer av kranar som används för olika ändamål. Några exempel på kranar och vad de används för är:

Mobilkranar: Mobilkranar är bärbara och kan transporteras på vägarna. De är vanligtvis utrustade med teleskopisk bom och används för att lyfta och flytta tunga föremål på mindre byggarbetsplatser eller vid industriella projekt.

Tornkranar: Tornkranar är stora kranar som används för att lyfta tunga föremål till höga höjder på stora byggarbetsplatser. De kan stå på en fast plattform eller monteras på en byggnad.

Krypkranar: Krypkranar är små, bärbara kranar som kan passa in i trånga utrymmen. De är idealiska för att lyfta föremål i trånga utrymmen och på små byggarbetsplatser.

Grävkranar: Grävkranar används för att gräva och flytta jord, stenar och andra material. De kan användas för att gräva kanaler, diken och för att skapa grundläggning för byggnader.

Lastbilskranar: Lastbilskranar monteras på en lastbil och kan transportera tunga föremål till och från en byggarbetsplats. De är vanligtvis mindre än mobilkranar och kan därför användas på mindre byggarbetsplatser.

Gaffeltruckar: Gaffeltruckar används för att flytta och lyfta tunga föremål inomhus eller på mindre byggarbetsplatser. De kan användas för att lasta och lossa lastbilar och transportera material runt på en byggarbetsplats.

Valet av kran beror på många faktorer, inklusive storleken på byggarbetsplatsen, den typ av arbete som utförs och vikten på de föremål som ska lyftas. Det är därför viktigt att bedöma dina behov och ta hjälp av en professionell för att välja rätt kran för ditt projekt.