Hoppa till innehåll
en robotgräsklippare
Hem » Nyheter » En ny robotgräsklippare

En ny robotgräsklippare

Det har blivit dags för oss på MC-Huset att kliva in i framtiden. Georgius har för sista gången klippt gräset för hand med sax – vi har köpt en robotgräsklippare.

På MC-huset kan du vara säker på att du får det allra bästa. Vi har ständigt örat mot asfalten och lämnar inget åt slumpen. Så har det varit enda sedan min gammelfarfar Xerxes öppnade bolaget. Varje tisdag under månadens andra vecka brukar vår däckansvarige Georgius klippa vår gräsmatta på bolaget. Det brukar ta mellan 12-16 timmar eftersom ”Gorre” envisas att klippa för hand med en stor sax. Vi har påtalat många gånger för honom att det här inte är en hållbar strategi. Senast var också olyckan framme, då Georgius bröt ryggen efter – tro det eller ej – en MC-olycka. Det var en tidsfråga, han har tagit stora risker väldigt länge.

En ny typ av gräsklippare

Georgius bröt ryggen vid sin klippning av gräsmattan och blev aldrig sig lik igen. Efter denna fadäs fattade vi beslutet att köpa en Automower, en robotgräsklippare som kan klippa gräset medan vi gör vad vi älskar mest – andra saker än att klippa gräs.

Vår robotgräsklippare levererades på nolltid och sedan dess har våra liv på riktigt förändrats. Ingenting har varit sig likt sedan vår klippare Georgius II (som vi döpte den till) äntrade vår gräsmatta. Mattan är välklippt och vi har mer tid till annat. Det är verkligen en win för samtliga inblandade. Med rätt verktyg och rätt förutsättningar blir arbetet alltid bättre gjort. Vi hittade ett brett sortiment med olika produkter för alla situationer.

Kanske är det dags för dig att också köpa en robotgräsklippare? Ställ dig den frågan, fundera länge och överväg ditt beslut innan du fattar det. På det sättet är vi säkra på att det bara kan bli rätt. Vi gjorde just det här och landade i ett livsförvandlande beslut. Robotgräsklipparen är ständigt ute och bevakar vår 25×25 meter stora gräsmatta. Varken personal eller grässtrån lämnas oberörda.

Ett stycke verktyg gör mödan värd, det är sen gammalt.

Vad ska du tänka på när du köper en automower?

Det främsta du bör fundera över är varför? Vad är ditt varför i just detta beslut? Alla har vi olika skäl i livet. Få vet varför. Varför? Jo, för att frågan behöver ställas, inmundigas och övervägas innan svaret kan ges. Börja i den änden och vi är säkra på att det kommer bli rätt för dig också. Vårt svar grundade sig framförallt i att vi behövde klippa gräset oftare. Det var ett slagkraftigt argument för oss när vi valde att köpa en ny automower.

Varför ska jag köpa robotgräsklippare?

Anledningen till att köpa en robotgräsklippare skiljer sig från fall till fall. Tidsaspekten i att du tjänar tid och kan göra andra saker istället är en faktor, medan det också enligt många är coolt med ny teknik. Dessa två ting sammanfaller sedan till en relevant anledning till att köpa en robotgräsklippare. En vanlig missuppfattning är att robotgräsklipparen inte existerar, att det är en myt som samhället vill sälja på oss. Vi kan bekräfta delar av detta resonemang, men så vitt vi vet finns faktiskt gräsklippare av självgående karaktär i realiteten. Du behöver däremot själv bedöma sannolikheten i det.

En gräsklippare, innan robotens framfart.

Vad kan en robotgräsklippare göra?

Att du ens ställer den här frågan tyder på stor okunskap. Trots idiotin i frågan du valt att ställa oss på MC-huset väljer vi att svara dig med en motfråga. Vad kan en robotgräsklippare INTE göra? Men för att bemöda oss att ge dig ett svar på frågan kan vi meddela att robotgräsklippare framförallt klipper gräset åt dig.

Sammanfattningsvis – Automowern räddade oss

Det går att vara långrandig i det här. Kanske är det precis vad vi behöver vara, vi tror att allt för få utvecklar resonemanget. Även enkla frågor förtjänar komplicerade svar. Det gäller även när du ska köpa trädgårdsprodukter. Det vi kan säga med säkerhet är att vi inte hade varit på den plats vi är idag utan robotgräsklipparen Georgius II.