Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Är ett stort skägg ett krav för MC Cruising

Är ett stort skägg ett krav för MC Cruising

Vi som älskar motorcyklar förknippas ofta med ett speciellt utseende. Speciellt vi som älskar stora tunga hojar och som åker runt för att cruisa genom stadens gator. Jag kanske generaliserar lite för mycket när jag skriver detta men jag tittar mig själv i spegeln.

I spegeln står en medelålders man i vad jag skulle säga sina bästa år. Visst har vissa dåliga vanor och vägval i livet gjort att utsidan ser erfaren ut, men jag tycker själv att det klär mig. Jag ser en skinnjacka med några stora emblem på men jag ser också ett stort svart skägg.

Jag älskar mitt skägg, antagligen mer än vad min fru gör, men jag trivs i det. Det hör hemma i mitt ansikte och är starkt förknippat med vem jag är, hur andra ser på mig och känner igen mig. Det kommer jag aldrig kunna släppa.

Tittar jag istället lite mer runt omkring mig ser jag att nästa generations cruisare inte nödvändigtvis har skägget men än kanske något litet. Kommer dom kunna känna sig lika hemma i det här sammanhanget? Är ett stort skägg ett krav för riktig MC cruising?

Världens största skäggkubb?

Även om motorcyklister lätt förknippas med stora skägg är vi inte ensamma om det. Det finns ett sällskap som heter Bearded Villains runt om i världen med över 4000 medlemmar. Majoriteten kör säkert motorcykel men det är inget krav för att vara med i den klubben. Där är kravet skägg. Namnet antyder kanske om man är lite oförsiktig att det skulle vara riktiga busar. Jag har varit och besökt dem ett flertal gånger. Varför jag inte gått med kan jag faktiskt inte svara på men dom som jag har träffat och pratat med är stora, skäggiga och mysiga nallebjörnar. Sveriges radio gjorde ett reportage om skäggklubben som är ganska roligt att lyssna på,

Deras grej är skägg. Min grej är motorcyklar. Dom har inte krav på motorcykelkörkort och vem är då jag om jag ställer krav på skägg. Nej det faller helt och hållet inom orimlighetens gränser.

Jag välkomnar alla till att vara med på våra cruisingträffar oavsett om man har ett stort härligt skägg eller inte alls. De från den yngre generationen som valt att satsa på skägg har ofta ett väldigt välvårdat och fint skägg. En hög kvalité om man nu kan prata kvalité på skägg. Utseendet är ofta väldigt viktigt för dom och besöker ofta riktiga barberare som klipper, trimmar och vårdar skägget så att de får det fina utseendet.

Skäggoljan ger lyster och ett kli fritt skägg

Jag får många komplimanger för mitt stora ganska buskiga skägg men till sommaren nu ska jag testa att låta en barberare ta hand om skägget. På senare år har jag märkt att det kliar så okristligt mycket emellanåt och har fått rådet från en yngre medlem att använda skäggolja. Det ger både skägget lyster men det vårdar även huden så att man slipper kliandet.

Det fina i kråksången är att det finns olika dofter till oljorna så även om skägget ser mer vårdat ut kan jag behålla min lite ruffiga image när skägget luktar lakrits eller liknande. Det finns tydligen en uppsjö av olika alternativ men några av de mest populära skäggoljorna finns hos Beardmonkey. Det är även där Bearded Villains rekommenderar att man köper, och dom om någon har väl koll på det tänker jag.

Hur ser ni på skäggets vara eller icke vara? Jag nekar ingen att vara med. Det är motorcykeln som är mitt fokus och hur man ser ut i ansiktet eller om han har en skinnpaj eller hur man än ser ut låter jag vara osagt. Har du ett bra skägg tycker jag att du ska gå med i skäggklubben Bearded Villains, det planerar jag att göra.

Bra cruising med OCH utan skägg

Sommaren närmar sig och det är helt klart årets bästa tid för oss motorcyklister. När vägarna är fria från vinterns grus och potthålen har lagats kan man sätta sig på sin hoj och njuta av dom öppna vägarna. Det är smått sagolikt vilka bilder man får när man tänker tillbaka på allt man upplevt när man cruisat runt. Skägg är mäktigt och ger en häftig och respektingivande look. Men det är något speciellt och kanske ännu mäktigare med en person utan skägg som ändå förmår att frambringa samma respektingivande image. Det ska mycket till innan jag släpper taget om mitt skägg, jag tror inte jag är en av de som kan skapa den looken utan. Kliandet kan bli outhärdligt och jag kommer ge skäggoljan en chans att hjälpa mig i år. Om det mot förmodan inte löser det kanske jag blir en av alla dom utan skägg.

Jag skräms nästan av tanken men då är det skönt att falla tillbaka till det faktiskt inte är skägget det handlar om. Allt handlar om att få sätta sig på sin cruiser, släppa på gasen och känna dom varma sommarvindarna i ansiktet när man glider genom Sverige otroligt vackra natur.

Hoppas vi ses på vägarna i sommar eller på nästa årsmöte med Bearded Villains.